Van Waterschoot Koeltechniek logo

Airco op zolder

Weet u in de zomer niet waar u het moet zoeken door de hitte op uw zolder? Bij Waterschoot Koeltechniek hebben we de oplossing voor u. Veel mensen vinden hun zolder een geweldige plek voor een extra slaapkamer, werkkamer of speelruimte, maar vaak wordt deze ruimte in de zomer bijna onbruikbaar door de hitte, daarom is een airco op zolder erg prettig.

De hitte kan namelijk erg oncomfortabel zijn en uw slaap of uw werk- en studeerprestaties beïnvloeden als u op zolder bent. Het installeren van een airco op zolder is een perfecte manier om het hele jaar door van deze ruimte te genieten. Een airco op zolder zorgt niet alleen voor verkoeling in de zomer, maar filtert en ontvochtigt ook de lucht, wat bijdraagt aan een gezonder binnenklimaat.

Airco op zolder

Kies de juiste airco voor uw zolder

Als u overweegt een airco op zolder te laten installeren, is het belangrijk om een model uit te zoeken dat goed aansluit bij de kenmerken van de ruimte. Zolders zijn vaak uitdagend door de schuine daken en beperkte ventilatiemogelijkheden. Een veelgebruikt systeem is de split-unit airco, waarbij de component die warmte afgeeft buiten het huis wordt geplaatst, wat helpt om binnen effectief te koelen zonder zichtbare installaties. Dit type is vooral populair vanwege de mogelijkheid om de buitenunit op een discrete locatie te plaatsen.

Een innovatief alternatief voor een airco op zolder is de standalone-airco. Dit gesloten systeem heeft alle benodigde onderdelen in één binnenunit, wat het een handige keuze maakt voor zolders waar het moeilijk is om buitenunits te plaatsen. Naast dit model zijn er ook andere specifieke ontwerpen zoals plafondmodellen, raamunits en cassette-airco’s. Elk van deze heeft unieke voordelen die afhangen van hoe en waar ze geïnstalleerd kunnen worden en wat u mooi vindt.

Wij adviseren u graag over de optimale keuze voor uw situatie, zodat uw zolder het hele jaar door een comfortabele plek blijft.

Voordelen van een airco op zolder

Een airco op zolder is niet alleen fijn voor verkoeling tijdens die hete zomerdagen. Wist u dat moderne airco’s de zolder ook kunnen verwarmen in de winter? Zo heeft u het hele jaar door een prettige temperatuur.

Daarnaast zorgt een airco ook voor een betere luchtvochtigheid. Dit is erg belangrijk, want het helpt schimmel en vochtproblemen te voorkomen, iets wat in slecht geventileerde zolders nog weleens wil voorkomen. Met zo’n goed systeem voor klimaatbeheersing maakt u van uw zolder een heerlijk comfortabele ruimte. En dat is niet alleen fijn voor u, maar het kan ook de waarde van uw huis verhogen.

service en onderhoud

Klaar voor installatie? Kies voor Waterschoot Koeltechniek

Heeft u besloten om een airco op uw zolder te installeren? Wij zijn al meer dan 50 jaar experts in het installeren van koeltechnische systemen. Ons team van deskundige technici zorgt ervoor dat uw airco perfect wordt geïnstalleerd, helemaal aangepast aan de structuur van uw woning en de specifieke eisen van de zolderruimte.

Mocht u ooit problemen ondervinden met uw systeem, dan staan wij dag en nacht klaar om storingen op te lossen, elke dag van de week. Met Waterschoot Koeltechniek kiest u voor betrouwbaarheid en vakmanschap, zeker als het gaat om een airco op zolder. Voor meer informatie, neem contact met ons op.