Van Waterschoot Koeltechniek logo

ULO is een afkorting van Ultra Low Oxygen. Cellen die over ULO beschikken, zijn uitermate geschikt voor het langdurig bewaren van onder andere fruit en groente, maar ook voor vers vlees. In gasdichte ULO cellen wordt een extreem laag zuurstofgehalte, maar tegelijkertijd ook een verhoogd Co2-gehalte gehanteerd. Dit heeft als resultaat dat voedsel langer goed blijft.

De werking van ULO cellen

Fruit dat bewaard wordt in ULO cellen, wordt langer houdbaar. Omdat de cellen voorkomen dat het fruit kan ‘ademen’, worden de suikers in het fruit afgebroken, wat ervoor zorgt dat het fruit niet verder rijpt. Door een laag zuurstofgehalte te hanteren en dit te combineren met een verhoogd Co2-gehalte, wordt verkleuring van het fruit tegengegaan.

Om ervoor te zorgen dat dat het zuurstof en de Co2 in de ULO cellen op het juiste niveau blijven, wordt de lucht in de cel door een zuurstof- en een koolzuurscrubber geleid. Hierdoor stijgt de hoeveelheid stikstof in de lucht en blijft het Co2-niveau gelijk.

ULO cellen bij Van Waterschoot Koeltechniek

Met de ULO cellen van Van Waterschoot Koeltechniek kunnen de temperatuur, de vochtigheid, het zuurstofgehalte en het Co2-gehalte geregeld worden. Op deze manier kan u het bewaarproces van uw voedsel op een zeer nauwkeurige manier beheersen. De ULO cel moet volledig gasdicht zijn. Wij kunnen u hierbij adviseren en kunnen u onderdelen leveren die hieraan bijdragen. Naast de plaatsing van ULO cellen, kunt u bij Van Waterschoot Koeltechniek ook terecht voor het onderhoud van de cellen. Op deze manier heeft u niet alleen goede apparatuur, maar weet u ook dat deze apparatuur optimaal blijft functioneren.

Niet ongevaarlijk

ULO cellen zijn zeker niet ongevaarlijk. Vanwege een te laag zuurstof- en een te hoog Co2-gehalte in de cellen, zijn deze ruimtes niet bedoeld voor mensen. Om te voorkomen dat een ULO cel per ongeluk open wordt gemaakt, zijn de deuren van extra vergrendeling voorzien. Daarnaast zijn onze cellen ook voorzien van duidelijke stickers, met daarop een waarschuwing voor het extreem lage zuurstofgehalte. Wanneer u de ULO cel wilt betreden, dient u, na het openen van de deur, te wachten totdat het zuurstofgehalte op het veilige niveau is.

Afspraak maken

Wilt u graag meer informatie over ULO cellen of wilt u weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan gerust contact met ons op. U kunt ons ook bellen op 0180-61 39 84 of mailen naar info@waterschootkoeltechniek.nl. Van Waterschoot Koeltechniek is gevestigd in Barendrecht, maar werkzaam in de wijde omgeving. Wij werken in Rotterdam en omstreken, in Den Haag, in Amsterdam en zelfs in Vlissingen en Eindhoven.