Van Waterschoot Koeltechniek logo

Gebouwbeheerders zijn sinds 1 december 2013 verplicht om iedere 5 jaar alle airconditioningsystemen met een koelvermogen van meer dan 12 kW te laten keuren. Dit in het kader van de handhaving van de EPBD.  Deze keuring geschiedt in het kader van de EPBD. De EPBD is een norm die per 29 november 2013 in de Nederlandse wetgeving is geïmplementeerd. Dit middels het Besluit en de Regeling Energie Prestaties Gebouwen (BEG en REG). De Inspectie Leefomgeving en Transport is verantwoordelijk voor het toezicht op de naleving van de keuringsverplichting.

Gecertificeerde inspecteurs

Bedrijven die dergelijke inspecties uit willen voeren moeten hun inspecteurs voor deze EPBD aircokeuring laten certificeren. Van Waterschoot Koeltechniek in Barendrecht beschikt over deze EPBD-A of -B gecertificeerde monteurs.

Regio Barendrecht

Uiteraard kunt u niet alleen uw pand in Barendrecht maar ook de airconditioning van bedrijfspanden in de gehele regio door ons laten inspecteren. Onze monteurs zijn dagelijks in de regio Barendrecht onderweg om airco’s van bedrijfspanden conform de EPBD bepalingen te keuren. Zij zijn ook beschikbaar om de airconditioning van uw winkel of kantoorpand te inspecteren en te keuren. Dit uiteraard conform de geldende wetgeving. Uiteraard kunnen zij u ook een gedegen advies geven over eventuele aanpassingen, verbeteringen, het onderhoud en de eventuele uitbreidingen van uw koelinstallatie.

Keuring van airco is verplicht sinds 2013

Om de door de maatregel gewenste energiebesparing te realiseren en daarmee ook de CO2-uitstoot te verminderen, is wettelijk bepaald dat alle airco’s met een koelvermogen van 12 kW of meer gekeurd moeten worden. In het kader van een overgangsregeling werd voorts bepaald dat eerst de installaties tot 45 kW die 10 jaar of ouder zijn op uiterlijk 31 december 2014 gekeurd moesten worden.

Minder energie, meer comfort

Bijkomend voordeel van deze keuring is dat er niet alleen energie kan worden bespaard. Maar dat ook dat het leefklimaat in het gebouw kan worden verbeterd. Omdat veel koelsystemen niet optimaal zijn afgesteld, gaat er veel energie verloren. Dit resulteert in een hoger energieverbruik en in een afname van de koelcapaciteit. Een niet goed op de koelbehoefte van het gebouw afgestemde airconditioning kan hogere energiekosten tot gevolg hebben. En tevens ook het leef- en werkklimaat in het gebouw verminderen.

Afspraak maken

Maak nu een afspraak voor een keuring. Bel 0180-61 39 84 of mail info@waterschootkoeltechniek.nl.