Van Waterschoot Koeltechniek logo

Wat is STEK?STEK

STEK staat voor Stichting Emissiepreventie Koudetechniek. Hier staat kwaliteit, veiligheid en duurzaamheid in de koeltechnische sector centraal. De stichting richt zich op het terugdringen en voorkomen van emissies in de koudesector. Met emissies bedoelen zij situaties die bijdragen aan een vervuiling van indirecte en directe omgeving van koelinstallaties. STEK kijkt hierbij naar handelingen die worden verricht bij het aanleggen van koelinstallaties. Ook kan emissie optreden door achterstallig onderhoud en slijtage.

Wat betekent dit voor de onderneming?

Wanneer de stichting het certificaat aan een onderneming verstrekt, betekent dit dat de onderneming zich onderscheid van de concurrent op het gebied van duurzaamheid, veiligheid en kwaliteit.

Wanneer een monteur werkzaam is in de koudetechniek en bijvoorbeeld airconditioners installeert, kan deze in aanraking komen met zogenoemde F-gassen, oftewel Fluor-gassen. Wanneer een monteur in het bezit is van STEK-certificering, wordt daarmee aangetoond dat de monteur is gekwalificeerd om werkzaamheden op kwalitatief, veilig en duurzaam niveau uit te voeren.

Hoe zwaar telt dit certificaat?

Bedrijven zijn tegenwoordig verplicht om certificering te behalen op het gebied van F-gassen. De stichting is de enige instantie die namens de overheid deze certificering mag uitvoeren. Deze certificering telt zwaarder als het F-gassen certificaat en hierdoor kunnen bedrijven hun zorgplicht voor het milieu nog beter nakomen. Meer informatie over STEK vindt u hier.

Van Waterschoot werkt met STEK monteurs

Van Waterschoot koeltechniek specialiseert zich in het installeren en onderhouden van diverse koeltechnische installaties. Met ruim 40 jaar ervaring verzekeren wij u van kwalitatief hoogstaande installatie, service en onderhoud. Wij hebben een eigen storingsdienst en hooggekwalificeerde STEK monteurs.

Neem contact met ons op

Wilt u graag kennismaken met Waterschoot Koeltechniek? Of heeft u een acuut probleem met uw koelinstallatie? Neem dan gerust contact met ons op! Telefonisch zijn wij bereikbaar via 0180-61 39 84 U kunt ook mailen naar info@waterschootkoeltechniek.nl Wij staan elk moment voor u klaar!