Van Waterschoot Koeltechniek logo
  • Het rozen pakhuys

Een koelinstallatie kopen doet u bij Van Waterschoot Koeltechniek B.V. Voor het installeren van uw koelinstallatie kunt u bij ons terecht. Voor alle soorten koelinstallaties zijn wij uw partner. Of het nu gaat om een bedrijfskoelkast, werkbankkoeling of ander koelmeubel.

Koelen en koelproces

Van Waterschoot Koeltechniek is al 40 jaar specialist in het installeren van koeltechnische installaties. Wij optimaliseren het koelen van producten en zorgen zo dat uw producten langer vers blijven. Diverse organisaties binnen levensmiddelenproductie en de bloem-  en fruitteelt weten ons al te vinden als het aankomt op goed functionerende koelinstallaties.

Niet alleen zorgen wij dat het koelen van uw producten in orde is, ook helpen wij u bij het besparen van uw energiekosten. De warmte die de koelinstallatie tijdens het koelproces uitstoot kan opnieuw gebruikt worden om zo geld te besparen op uw energieverbruik.

Koelinstallatie en wetgeving

Wanneer u een koelinstallatie plaatst, moet u rekening houden met de Nederlandse milieuwetgeving. Zo zijn er regels opgesteld voor de uitstoot van CO2, waardoor de ozonlaag minder wordt aangetast. Het energieverbruik wordt gemonitord. En afhankelijk van de grootte van de koelinstallatie moet deze  minimaal 1x per jaar preventief worden onderhouden om optimaal rendement uit het koelmeubel te halen.

Contact

Wij lichten de regelgeving rondom het plaatsen en onderhouden van een koelinstallatie graag aan u toe. Wilt u een koelinstallatie of een ander koelmeubel kopen? Neem dan meteen contact met ons op via e-mail, telefoon of contactformulier. Uiteraard staan wij u graag te woord als het gaat om een betrouwbaar en bruikbaar advies vooraf.

Dankzij onze jarenlange ervaring denken wij proactief mee over de wensen en eisen voor uw koelinstallatie. Ook kunt u natuurlijk een keuze maken uit ons overige assortiment, zoals airconditioning– en luchtbehandelingssystemen.