Van Waterschoot Koeltechniek logo

Het onderhouden van de airco van uw woning of bedrijf in Rotterdam is belangrijk om de airconditioning in alle opzichten correct te laten functioneren. Regelmatig en goed onderhoud zorgt voor een prettig woon- of werkklimaat, een ononderbroken werking en minimale uitval zonder extra kosten vanwege onnodige slijtage en een te hoog energieverbruik.

Onderhoudsbeurt voor uw airconditioning in Rotterdam

Van Waterschoot Koeltechniek is gevestigd in de directe omgeving van Rotterdam. Wij zijn werkzaam in de gehele regio Rijnmond. Wij hebben veel opdrachtgevers in Rotterdam en omgeving, dus ook in het Westland en Delft, zodat de monteurs van onze onderhoudsdienst altijd wel bij uw woning of bedrijf in Rotterdam in de buurt zijn.

Tijdens het onderhoud controleren wij de werking van uw airconditioning nauwgezet. Er wordt gelet op een correcte werking qua koeling en ventilatie. Ook wordt er gekeken naar mogelijke slijtage of een correcte afstelling. Ook controleren wij of de filters vervangen moeten worden. Daarnaast vinden wij het uiteraard belangrijk om te weten of het systeem nog wel tot tevredenheid van de betrokken mensen (bewoners, werknemers) werkt.

Voordelen van regelmatig onderhoud airco

Het regelmatig onderhouden van uw airconditioning of bedrijfskoeling heeft een aantal voordelen, waarvan wij hieronder de belangrijkste noemen:

Gezondheid

Een slecht onderhouden airconditioning geeft een aanzienlijk groter risico voor de gezondheid van werknemers en/of bewoners. De kans is namelijk aanzienlijk groter dat er via de airco schimmels en bacteriën in de desbetreffende ruimtes worden geblazen. Deze kunnen tot irritaties van de luchtwegen en ogen lijden en ook schadelijk voor de gezondheid zijn. Juist in Rotterdam, waar de lucht vanwege de vele industrie in de omgeving wel eens wat minder schoon is, is dit nog belangrijker.

Langere levensduur

Goed onderhoud, waarbij er wordt gelet op een goede afstelling en waarbij onderdelen preventief worden vervangen, kan de levensduur van uw airconditioning aanzienlijk verlengen. De investering in onderhoud kan dus tot een aantrekkelijke kostenbesparing lijden.

Optimale werking

Een optimale werking van de airconditioning kan alleen als deze goed is onderhouden. Als een airco niet goed wordt onderhouden, kunnen er storingen optreden of kan de airco mogelijk niet optimaal werken.

Geringer energieverbruik

En airconditioning die niet goed is afgesteld en daardoor minder goed functioneert, zal meer energie verbruiken. Alleen als de airco een optimaal rendement heeft, gebruikt het systeem een minimale hoeveelheid energie.

Onderhoud op basis van onderhoudscontract of op regiebasis

De hooggekwalificeerde monteurs van de servicedienst van Van Waterschoot Koeltechniek zijn dagelijks bezig met onderhoudswerk voor hun klanten in Rotterdam en wijde omgeving. Wij kunnen ook voor u de noodzakelijke onderhoud aan uw airconditioning verzorgen. Op basis van een onderhoudscontract, of gewoon op regiebasis.

Onderhoudscontract

Met een onderhoudscontract heeft u uiteraard altijd de zekerheid van een optimaal werkend systeem. U heeft er ook geen omkijken naar, want wij zorgen ervoor dat uw airconditioning binnen de afgesproken termijn wordt onderhouden.

Storingsdienst

Uiteraard kunt u ten allen tijde onze storingsdienst inschakelen voor het oplossen van een storing.